学习啦>学习方法>教学方法>《初二期末考试英语试题及答案》正文

初二期末考试英语试题及答案

学习啦【教学方法】 凤梅时间:2017-12-28 14:17:13我要投稿

  初二期末考试的时候不用紧张,还没复习英语的同学,只要考前多做几份英语试题,期末考试的英语分数不会低的。以下是小编给你推荐的初二期末考试英语试题及参考答案,希望对你有帮助!

  初二期末考试英语试题

  Ⅰ.下列各组单词中,有一个单词画线部分的读音与其他三个单词画线部分的读音不同,请选出。(7%)

  ( )1.A.find B.kind C.behind D.give

  ( )2.A.place B.have C.gate D.late

  ( )3.A.put B.but C.number D.hungry

  ( )4.A.close B.open C.move D.home

  ( )5.A.meat B.clean C.great D.please

  ( )6.A.about B.touch C.house D.round

  ( )7.A.school B.reach C.child D.cheap

  Ⅱ.根据句意及所给单词的首字母,写出空白处所缺单词的正确形式。(6%)

  1.Don't be l for school next time.

  2.This q is very easy. She can answer it.

  3.My bike is b . May I use yours?

  4.I am h . Please give me something to eat.

  5.I am very b today. I have a lot of work to do.

  6.“Shall we meet i the school gate?” “No, let's meet outside.

  Ⅲ.根据句意,用括号中所给单词的适当形式填空。(6%)

  1.She got to school ______ than I. (late)

  2.______ too much is bad for your health. (eat)

  3.Keep the windows ______ .(close)

  4.Which is the ____ month of the year?(nine)

  5.Be ______. It's time for class.(quickly)

  6.“Whose shoes are these?” “They are ______ .”(he)

  Ⅳ.英汉词组互译。(10%)

  1.对……有好处 ______ 2.不到三个月 ______

  3.前天_ _____ 4.半小时 ______

  5.上个星期 ______ 6.have a good time ______

  7.enjoy working ______ 8.up and down _______

  9.be good at _______ 10.do sport_ _____

  Ⅴ.选择填空。(16%)

  ( )1.Did you buy anything ______ your way home?

  A.in B.to C.from D.on

  ( )2.Shall we go there on foot ____ by bus?

  A.or B.but C.so D.and

  ( )3.This house is ______ dear, so he doesn't want to buy it.

  A.too much B.much too

  C.many too D.too many

  ( )4.There_______ a meeting tomorrow afternoon.

  A.is going to be B.are going to have

  C.are going to be D.is going to have

  ( )5.Where's my pen? I can't ______ it.

  A.find B.look at C.look D.look for

  ( )6.“ ______ does your mother usually go to work? ” “By bike.”

  A.When B.Why C.How D.Where

  ( )7.“When ____ he ____ to London? ”“ Three years ago. ”

  A.are, going to move B.do, move

  C.did, move D.does, move

  ( )8.I have two brothers. One is a doctor, ______ is a driver.

  A.one B.another C.the other D.other

  ( )9.It's cold today. Why ____ your coat?

  A.don't put on B.not to put on

  C.not putting on D.not put on

  ( ) 10.My brother ____ to school because she was ill.

  A.doesn't go B.not go

  C.didn't go D.not to go

  ( ) 11.We'd better ____ there by bus tomorrow.

  A.going B.go C.to go D.goes

  ( )12.____ do you go to see your aunt?

  A.How long B.How many

  C.How much D.How often

  ( ) 13.Uncle Wang is coming to supper. Let's buy______ meat this afternoon.

  A.many more B.some more

  C.a lot D.a few

  ( ) 14.The Whites reached Beijing ____ the afternoon of June 15.

  A.in B.on C.at D.for

  ( )15.My father ____ lunch at home every day.

  A.hasn't B.doesn't have

  C.haven't D.don't have

  ( )16.We enjoyed ____ on the farm.

  A.working B.worked C.works D.to work

  Ⅵ.按要求改写下列各句,每空一词,缩写词算一词。(10%)

  1.There are some old buses over there.(改为单数形式)

  There____ ____ old ____ over there.

  2.She bought some books for me last Sunday.(就画线部分提问)

  ____ ____ she____ for you last Sunday?

  3.Mr. Black teaches in a middle school.(改为一般疑问句)

  ____ Mr. Black ____ in a middle school?

  4.You mustn't play football in front of the house.(改为祈使句)

  ____ ____ football in front of the house.

  5.My uncle worked in Shanghai for more than ten years. (就画线部分提问)

  ____ ____ ____ your uncle ____ in Shanghai?

  6.Mike went to the park yesterday.(改为否定句)

  Mike ____ ____ to the park yesterday.

  7.The students are going to help the farmers to pick apples next Sunday.(就画线部分提问)

  ____ ____ the students ____ ____ ____ next Sunday?

  Ⅶ.根据中文和英文提示词语,写出正确的句子。所给英文词语 全部用上。注意大、小写和标点符号。(20%)

  1.你最好不要在这条河里游泳。

  you, swim, in the river

  _______________________

  2.凯特昨天在回家的路上买了一些蔬菜。

  Kate, buy, some, vegetables, way, home, yesterday

  ___________________________________________________

  3.今天是几号?

  what, the, today

  ____________________

  4.我出生于1980年6月18号。

  I, born, June 18, 1980

  _______________________

  5.躺着看书对你的眼睛有害。

  read, in bed, bad, your eyes

  ___________________________

  Ⅷ.补全对话,每空一词,缩写词算一词。(10%)

  A:Excuse me, 1 the post office, please?

  B:Go along this street. 2 the first turning on the left, and then go on. You can see it on your left.

  A: 3 4 is it from here?

  B:It's 5 seven kilometres 6 .

  A:Can I go there by bus ?

  B:Yes, you can.

  A:Which bus shall I take?

  B:The No. 256 bus.

  A: 7 can I get to the nearest bus stop?

  B:It's on the 8 side of the street. Look! The bus is coming.

  A:Thanks a 9 .

  B: 10 all right.

  Ⅸ.阅读理解。(5%)

  阅读下面的短文,根据短文内容,选择正确答案。

  A traveller(旅行者) came out of the airport(飞机场) There were a lot of taxis. He asked every taxi-driver his name. Then he took the third one. It cost 5 dollars(美元) from the airport to the hotel. “How much does it cost for the whole day?” the man asked. “100 dollars, ” said the taxi-driver. This was very dear, but the man said it was OK.

  The taxi-driver took the man everywhere. He showed him all the parks and museums in the city. In the evening they went back to the hotel(旅馆). The traveller gave the taxi-driver 100 dollars and said, “What about tomorrow? ”The taxi-driver looked at the man and said, “Tomorrow? It's another 100 dollars. ” But the man said, “That's OK! See you tomorrow. ” The taxi-driver was very pleased.

  The next day the taxi-driver took the traveller everywhere again. They visited(参观)all the parks and museums again. And in the evening they went back to the hotel. The man gave the taxi-driver 100 dollars again and said, “I'm going home tomorrow. ”The taxi-driver was sorry because he liked the traveller and, above all, 100 dollars a day was a lot of money. “So you're going home. Where do you come from?” he asked. “I come from New York.” “New York! ” said the taxi-driver, “I have a sister in New York. Her name is Susannah. Do you know her?” “Of course I know her. She gave me 200 dollars for you! ”

  ( )1.Where did the traveller come from?

  A.England B.America C.Canada D.France

  ( )2.Why did the traveller take the third taxi? Because ____.

  A.the other taxi-driver asked for more money

  B.the third taxi-driver was a kind-hearted(热心肠的) man

  C.he didn't want to spend his own money on the coming visit

  D.the other driver didn't like him

  ( )3.Usually the cost of the travelling one day may be ____.

  A.$ 100 B.$ 200

  C.less than$ 100 D.more than $ 200

  ( ) 4.Who asked the traveller to give the money for the taxi-driver?

  A.The traveller's sister. B.The traveller himself.

  C.Nobody. D.The driver's sister.

  ( )5.The driver was unhappy ____ .

  A.when he heard the traveller's last words

  B.when the traveller asked every taxi-driver his name

  C.when the traveller asked him for his sister's name

  D.during the two-day visit

  Ⅹ.完形填空。(10%)阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文下面各小题所给的四个选项中选择一个最佳答案。

  Peter was an office worker. He worked in an office in a small town. One day his boss(老板) 1 to him, “Peter, I want you 2 to London, to an office there, to 3 Mr. Brown.”

  Peter went to London 4 train. When he got to London, he thought, “The office isn't far from here. I can go there on foot. I'll 5 it easily.

  But after an hour, he was still looking for it, he stopped and asked an old woman. She said, “Go along this street, turn left at the end, and it's the second building on the right. ” Peter went and found 6 . A few days 7 , he went to London, 8 . He did not find the office, 9 he asked someone in the street. It was 10 same old woman. She was very surprised(吃惊) and said, “Are you still looking for that place? ”

  ( )1.A.told B.said C.asked D.showed

  ( )2.A.go B.reach C.to go D.to reach

  ( )3.A.see B.look C.watch D.look at

  ( )4.A.on B.at C.by D.in

  ( )5.A.look for B.look at C.look D.find

  ( )6.A.it B.one C.the other D.another

  ( )7.A.after B.ago C.later D.before

  ( )8.A.again B.too C.so D.because

  ( )9.A.but B.so C.too D.or

  ( )10.A.a B.an C.the D.that

  初二期末考试英语试题答案

  Ⅰ.1.D 2.B 3.A 4.C 5.C 6.B 7.A

  Ⅱ.1.late 2.question 3.broken 4.hungry 5.busy 6.inside

  Ⅲ.1.later 2.Eating 3.closed 4.ninth 5.quick 6.His

  Ⅳ.1.be good for 2.less than three months 3.the day before yesterday 4.half an hour 5.last week 6.过得愉快 7.喜欢工作 8.上上下下 9.擅长于 10.运动

  Ⅴ.1.D 2.A 3.B 4.A 5.A 6.C 7.C 8.C 9.D 10.C 11.B 12.D 13.B 14.B 15.B 16.A

  Ⅵ.1.is, an, bus, 2.What, did, buy 3.Does, teach 4.Don't, play 5.How, long, did, work 6.didn't, go 7.What, are, going, to, do

  Ⅶ.1.You'd better not swim in the river.

  2.Kate bought some vegetables on her way home yesterday.

  3.What's the date today?

  4.I was born on June 18, 1980.

  5.Reading in bed is bad for your eyes.

  Ⅷ.1.where's 2.Take 3.How 4.far 5.about 6.away 7.How 8.other 9.lot 10.That's

  Ⅸ.1.B 2.C 3.C 4.D 5.A

  Ⅹ.1.B 2.C 3.A 4.C 5.D 6.A 7.C 8.A 9.B 10.C

 

猜你喜欢:

1.八年级英语上册复习试题带答案

2.八年级上册人教版英语期中测试题及答案

3.八年级英语上期末测试题及答案

4.八年级期末英语试卷及答案

5.八年级英语上册期末试题附答案

Copyright @ 2006 - 2018 学习啦 All Rights Reserved

学习啦 版权所有 粤ICP备15032933号-1

学习啦 学习啦

回到顶部