学习啦>学习英语>英语听力>《历年广东高考英语听力》正文

历年广东高考英语听力

时间:2017-02-18 14:42:47本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系xuexila888@qq.com 玉莲 我要投稿

  历年广东高考英语听力真题有哪些内容?下面是学习啦小编给大家整理的历年广东高考英语听力,供大家参阅!

  历年广东高考英语听力:2009年高考试题

  2009年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)

  第一部分  听力(共两节,满分35分)

  第一节 听力理解(5段共15小题;每小题2分,满分30分)

  每段播放两遍。各段后有几个小题,各段播放前每小题有5秒钟的阅题时间。请根据各段播放内容及其相关小题,在5秒钟内从题中所给的A、B、C项中,选出最佳选项。

  听第一段对话,回答第1~3题。

  1. Why doesn't the man choose Japanese food?

  A.He doesn't like Japanese food.

  B.He ate Japanese food last night.

  C.He thinks Japanese food is expensive.

  2. What does the man really want to eat?

  A.Buffet.   B.Fast food.   C.Chinese food.

  3. Where will the man probably eat?

  A.In a steak house.

  B.In the shopping center.

  C.Outside the shopping center.

  听第二段对话,回答第4~6题。

  4. Why is the man proud of his daughter?

  A.Because she's going to college.

  B.Because she's going to leave home.

  C.Because she'll save money on food.

  5. What does the man remind his daughter to do?

  A.Take some food.

  B.Register for food.

  C.Eat instant noodles.

  6. What is the man surprised to hear?

  A.His daughter decides to change her major.

  B.His daughter has a discussion with her Mom.

  C.Business administration is a great major.

  听第三段独白,回答第7~9题。

  7. Who is the speaker?

  A.A college student in China.

  B.A Chinese student in the US.

  C.An American student in the US.

  8. How do Chinese students learn in class?

  A.They study textbooks.

  B.They listen and take notes.

  C.They review before exams.

  9. What does the American professor want to know?

  A.The class's opinion.

  B.The student's research.

  C.The student's opinion.

  听第四段对话,回答第10~12题。

  10. Where did the woman buy her new computer?

  A.From a store.

  B.From the Internet.

  C.In a shopping center.

  11. What makes it cheaper to buy online?

  A.The seller has to rent a store.

  B.The seller must pay its staff.

  C.The seller can save money.

  12. Why do many people still buy things in the store?

  A.They think it's easy.

  B.They think it's cheap.

  C.They think it's safe.

  听第五段独白,回答第13~15题。

  13. How does the wide use of plastic help in daily life?

  A.It makes life convenient.

  B.It makes life wonderful.

  C.It makes life enjoyable.

  14. What does the speaker think of things made of plastic?

  A.They are cheaper.

  B.They don't last long.

  C.They appear attractive.

  15. How do stores promote using reusable bags?

  A.By selling plastic bags.

  B.By banning plastic bags.

  C.By charging for plastic bags.

  1.B 2.A 3.C 4.A 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.B 11.C 12.C 13.A 14.B 15.C

  16. March 28/ March 28th/ Mar.28

  17. cartoon characters 18. 17 dollars/$17

  19. Street fair 20. riverside/river side

  历年广东高考英语听力:2009年高考试题2

  2009年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)

  第一部分 听力(共三节,满分30分)

  第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. Where is the woman from?

  A.Japan.    B.England.    C.Australia.

  2. How many children does the woman have?

  A.Two. B.Three. C.Five.

  3. What does the woman suggest?

  A.Going to town.

  B.Seeing a movie.

  C.Having a meal.

  4. What is the woman going to do?

  A.Stay for tea.

  B.Buy some fruits.

  C.Go back home.

  5. What is the conversation mainly about?

  A.The woman's study.

  B.The woman's friend.

  C.The woman's trouble.

  第二节 (共12小题;每小题1.5分,满分18分)

  请听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  请听第6段材料,回答第6至8题。

  6. In which season does the conversation take place?

  A.The spring.  B.The summer.  C.The autumn.

  7.What is the man going to do next?

  A.Go for a walk.  B.Take pictures.  C.Eat food.

  8. What is the relationship between the two speakers?

  A.Couple.  B.Friends.  C.Classmates.

  请听第7段材料,回答第9至11题。

  9. What is the purpose of this talk?

  A.To talk about the exam.

  B.To introduce a professor.

  C.To explain the arrangement.

  10. When is the talk probably given?

  A.At the beginning of the term.

  B.In the middle of the term.

  C.By the end of the term.

  11. What will Professor Brown do next Thursday?

  A.Organize the exam.

  B.Attend a meeting.

  C.Answer questions.

  请听第8段材料,回答第12至14题。

  12. Where is the man going?

  A.To a police station.

  B.To a repair shop.

  C.To a book store.

  13. What is most probably a “town guide ”in the conversation?

  A.A book.  B.A person.  C.A shop.

  14. What is the conversation mainly about?

  A.Buying some books.

  B.Repairing a watch.

  C.Finding a place.

  请听第9段材料,回答第15至17题。

  15. Why does the woman come to the man?

  A.To greet him.

  B.To ask for information.

  C.To talk about the neighbors.

  16. Where are the two speakers?

  A.In Atlanta.

  B.In Chicago.

  C.In New York.

  17. What is the woman going to do this Saturday?

  A.Drink tea.

  B.Attend a party.

  C.Meet old friends.

  第三节 (共3小题;每小题1.5分,满分4.5分)

  请听下面一段独白,用所听到的独白中的词或数填空,每空限填一个词或一个数。在听本段独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。本段独白读两遍。

  请听第10段材料,回答第18至20题。

  Student Clubs

  Name Number of Members Day of Meeting

  __18__ Club 90 Thursday

  Music Club __19__ Saturday

  Bicycle Club 50 ____20_____

  1.C 2.B 3.C 4.B 5.A 6.A 7.C 8.A 9.C 10.B 11.C 12.B 13.A 14.C 15.A 16.B 17.B

  18.Reading/reading 19.85/eighty­five  20.Wednesday

Copyright @ 2006 - 2018 学习啦 All Rights Reserved

学习啦 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:xuexila888@qq.com,我站将及时删除。

学习啦 学习啦

回到顶部